AKTUELLT

Aktuellt


SAMTRÄNING

Samträning Hulukvarn Hundsporthall i Jönköping den 10/12 kl 14-16.

Ni har möjlighet till apporteringsträning, vardagslydnad, hinderbana, styrketräning, fördjupa kontakt/relation. Vi anpassar dagen utifrån ert intresse. Passar alla från valp till senior.

Kostnad 100 kr för medlemmar i Frk Småland.

Meddela vid anmälan om det är något speciellt du vill träna.

Anmälan senast 7/12 till ann-charlotte@frksmaland.se

Begränsat antal platser.

Medtag fika så blir det lite passivitetsträning för hundarna när vi fikar o pratar.

Välkomna!

********************

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!

Alla medlemmar i FRK Småland kallas till föreningens årsmöte i SMÖKK's lokaler i Lenhovda, den 10 februari klockan 14.00.

Anmälan till Marie Storm ordforande.smaland@frk.nu senast den 31 januari. Dit anmäler man också resultat för att vara med och tävla om vandringspriserna Smålands Jaktflat och Smålands Allroundflat.

På årsmötet delas championatrosetter ut! Anmäl till adressen ovan om din hund har blivit champion i någon gren under året!! 

VÄLKOMMEN!

********************

Hans Olofsson och Zebulons Flash Bunny gör det igen!! 
Flatmästare 2022 och 2023!
Stort GRATTIS!!


*****************

LJUD - HUR HOPPLÖST ÄR DET??


WEBINARIE MED LENA GUNNARSSON

Den 11 maj kl: 19.00 - 20.45
Pris: 200 kr för medlem, 250 kr för icke medlem
___________________________________________


Hör du till dem som "får högt blodtryck" av att din hund ljudar? Som tänker "nu är det kört" eller bara blir jätteirriterad eller frustrerad? Då kan det här webinariet vara något för dig!

Så här beskriver Lena Webinariet:
Min erfarenhet av ljud är att det oftast inte alls är "kört" eller "hopplöst"! Men du kan behöva klura lite. Du behöver fundera över när ljud uppstår, försöka förstå varför och sedan göra en plan för hur du ska komma tillrätta med dem. Därefter behöver du omsätta planen i konkret träning.


I webinariet kommer jag bland annat ta upp:
* Varför ljudar hunden?
* Vet hunden om att den ljudar?
* Vilka är de vanligaste "risksituationerna" då ljud lätt uppstår?
* Vad kan du göra åt det?
* Vad betyder din egen inställning till hundens ljud
* När går det inte att få ordning på?

De flesta som har en hund som har mer eller mindre lätt för ljud tänker inte "åh vad kul, nu får jag klura och bli en bättre tränare". Men så tänker ofta jag! Jag tycker det är jätteintressant och spännande att försöka hitta nycklarna till de ljudliga hundarna och de är några av de hundar som lärt mig mest om hundträning. Välkomna till ett webinarie som präglas av nyfikenhet!!
/Lena Gunnarsson

Föredraget går i Zoom, du får en länk efter anmälan. Du kommer att delta utan bild och och ljud, men kan ställa frågor till föredragshållaren i chatten. 

Anmäl till Maria: utbildning.smaland@frk.nu senast den 25 april

*****************

TRIMKURS & RINGTRÄNING 13 MAJ 2023

Plats: Gnosjö
Tid: 10.00 - 15.00 (1 h lunch, medtag egen lunch/fika)
Instruktör: Alexndra Wolf
Pris: 300 kr

Under denna dag kommer Alexandra guida oss igenom momenten i trimning, och därefter får vi ta del av tips och trix som är bra att ha med sig i utställningsringen.
Bra saker att ha med: Gott godis, utställningskoppel, effileringssa, borste samt vatten till din hund.


Ett perfekt tillfälle att lära sig mer eller fräscha upp kunskaperna inför årets utställningar. Glöm inte att FRK Småland även står som arrangör till årets Club Show, se mer info på www.flatclubshow.se!

Anmälan/frågor sker till Tove Palm, jakt@frksmaland.se 
Anmälan är bindande. OBS Begränsat antal platser!

Varmt välkommen!!

*****************

Tack!
Tack till er som kom på Årsmötet den 11 februari!! 
På mötet delades vandringspriset Smålands Allroundflat 2022 ut och vinnare blev Ulrika Fredriksson och Sweet Licorice Alya. Vandringspriset till Smålands Jaktflat 2022 vanns av Andreas Fälth och Allikon Vauhdikas!
Hans Olofsson och hans Zebulons Flash Bunny uppmärksammades för att ha erövrat Jaktchampionat under året!
Stort Grattis till er alla!!
På årsmötet avtackades också tre styrelsemedlemmar efter många år i styrelsen! Stort och varmt Tack Linnea Ottosson, Therese Wigren och Sofie Helin för ert engagemang och allt arbete ni har lagt ner på klubben under åren. Vi vill också passa på att välkomna Gunilla Skogh, Maria Aniansson och Ann-Charlotte Petri till styrelsen!

MOCK TRIAL

 

FRK Småland inbjuder till Mock Trial-kurs med Andreas Josefsson, den 25 mars. Kursen kommer att gå på fantastiska marker i Nässjötrakten. Andreas som dömer A-, B- och C-prov vägleder och rätar ut ett och annat frågetecken under kursens gång.

Kursen är en heldag för 8 ekipage. Medlemmar i FRK Småland har förtur till platserna, övriga är välkomna i mån av plats. Pris; 1.000 kronor för medlemmar i FRK Småland och 1.400 kr för icke medlemmar.

Anmäl med namn, telefonnummer och medlemsnummer (om du är medlem) till morgan@frksmaland.se senast den 12 mars. Anmälningsavgift betalas till vårt pg 15 01 03-0 när du fått bekräftat att du fått plats, dock senast på sista anmälningsdag. Anmälan är bindande!

Tid och vägbeskrivning meddelas senare.

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!!

********************

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!

Alla medlemmar i FRK Småland kallas till föreningens årsmöte i SMÖKK's lokaler i Lenhovda, den 11 februari klockan 14.00.

Anmälan till Linnea Ottosson, ordforande.smaland@frk.nu senast den 5 februari. Dit anmäler man också resultat för att vara med och tävla om vandringspriserna Smålands Jaktflat och Smålands Allroundflat. 

********************


SAMTRÄNING 26 NOVEMBER 2022


Vi bjuder in till Samträning för FRK-medlemmar. utanför Värnamo den
26 november kl 10-14.

Vi hjälps åt att lägga upp träningen och att vara funkisar åt varandra men
var och en har ansvar för sin egen träning!

Anmälan till Ing-Mari på sekreterare.smaland@frk.nu senast 18 november.
Avgift 50 kr/ekipage, swishas enklast till 123 167 153 6

VÄLKOMNA!


********************


WT Sjöhult 4 september 2022

**OBS DATUM***

Läs mer och anmäl!


********************


Sommarträffen 9-10 juli 2022

Läs mer och anmäl till årets sommarträff! -->

********************


Walk Up i Slow Motion!

När: Lördag den 9 april kl 10.00
Var: Värnamotrakten
Pris: 200 kr

Har du en ung och/eller oerfaren hund? Är du själv nybörjare och inte riktigt vet hur en Walk Up går till? Kanske har du bara inte vågat prova? Då ska du passa på nu!

Detta blir en förmiddag där vi träffas och går en Walk Up under mycket ordnade former. Ingen hets och inga överraskningar, och inga eller bara ett fåtal skott (beroende på hur hundarna går). Alla får tid att vara förberedda inför varje uppgift, och tid att lösa den. Du är själv delaktig i att styra avstånd och svårighetsgrad efter förmåga.

Förkunskaper som krävs är ett hyfsat fotgående (men man får ha koppel på om man känner sig osäker), att hunden apporterar/lämnar av och att den kommer på inkallning.

Anmäl till Ing-Mari på sekreterare@frksmaland.se, först till kvarn gäller!! Max 6 deltagare! Betalningsinfo kommer med bekräftelsen.

VÄLKOMMEN!


*******************


Samträning

Våren närmar sig med stormsteg, och vi förutsätter att alla är träningssugna nu!!
Vi bjuder in till Samträning för FRK-medlemmar utanför Värnamo den 19 mars, kl 10-14.

Självklart hjälps vi alla åt att vara funkisar! Det kommer att finnas ett förslag till upplägg, men var och en tar ansvar för sin egen träning!

Anmälan till Ing-Mari på sekreterare@frksmaland.sesenast 16 mars. Skriv en rad om vilken nivå ni vill träna på ungefär, så underlättar det förberedelserna.

Ta med fika!

Varmt Välkomna!


********************


Working Test i Baggetorp den 17 april (Påskdagen)

Läs mer och anmäl!!


********************


Kallelse till digitalt årsmöte!

Alla medlemmar kallas till årsmöte!

Datum: 2022-02-05
Tid: Klockan 14.00
Plats: Digitalt

Anmäl till Linnea på ordforande@frksmaland.se senast den 28 januari! Mer info kommer att skickas ut via mail efter anmälan.

I samband med årsmötet delar vi ut championatrosetter, samt vandringspriserna Smålands Allroundflat och Smålands Jaktflat 2021! Skicka in dina resultat till morgan@frksmaland.se, senast 28/1!

********************